تحلیل بنیادی

  • سخوز از بزرگترین کارخانه‌های سیمان کشور

    تحلیل بنیادی سیمان خوزستان

    سخوز از بزرگترین کارخانه‌های سیمان کشور

    شرکت سیمان خوزستان یکی از بزرگترین کارخانه‌های سیمان کشور محسوب می‌شود. براساس تحقیقات بازار، بخش عمده‌ای (حدود ۴۱%) از بازار داخلی محصولات در استان خوزستان در اختیار این شرکت قرار دارد. سیمان خوزستان دارای ۶۰ درصد سهام از شرکت ارجان صنعت فارس بوده که مالک و مجری طرح تاسیس شرکت سیمان العمــاره عراق است

  • "کلوند" در شمار اولین صادر کنندگان به اروپا

    تحلیل بنیادی شرکت کاشی الوند

    "کلوند" در شمار اولین صادر کنندگان به اروپا

    در حال حاضر ایران پنجمین تولید کننده و صادر کننده کاشی و سرامیک است. کاشی و سرامیک ایران از نظر کیفی اندکی پایین تر از ایتالیا و اسپانیا ارزیابی می شود، اما از لحاظ قیمت ارزان تر است و از همین رو آن‌ها توان رقابت با نرخ های ایران را ندارند. شرکت کاشی الوند فعال در زمینه تولید انواع کاشی و سرامیک می باشد و جز ۱۰ شرکت برتر کشور در زمینه تولید کاشی و سرامیک است. همچنین به لحاظ صادرات نیز در شمار اولین صادر کنندگان به اروپا است.

  •  شاهد آغاز یک روند صعودی در بازار سرمایه هستیم

     شاهد آغاز یک روند صعودی در بازار سرمایه هستیم

    در حال حاضر از منظر تحلیل تکنیکال به یک حمایت عالی رسیده ایم. یعنی به دلیل اینکه طی ماه های گذشته  و با وضعیت خراب بازار، بسیاری نقطه ۱ میلیون و صد را مهمترین حمایت بازار می‌دانستند و در روزهایی که وضعیت بازار خیلی خوب نبود، اما این عدد شکسته نشد و از همین عدد بازار بارها برگشته بود. از منظر RSI هم اگر بخواهیم بورس را مورد ارزیابی قرار دهیم، در پایین ترین حالت قرار دارد. RSI در بسیاری از صنایع به شدت پایین آمده بود. حتی در برخی از صنایع مانند صنعت سرمایه گذاری این عدد به ۵ رسیده است. در توضیح این اعداد و ارقام باید بگویم که RSI این مفهوم این را دارد که سهم در چه قدرتی از خریداران و فروشندگان به اشباع فروش می رسد. یعنی RSI طی هر دوره، میانگین افزایش و کاهش‌ ها، تعداد و همچنین اندازه کندل ‌های صعودی و نزولی را بررسی می‌ کند و آنها را نسبت به یکدیگر می ‌سنجد. خروجی اندیکاتور RSI به صورت یک عدد بین ۰ تا ۱۰۰ و در قالب یک محدوده نموداری جداگانه نمایش داده می ‌شود. بنابراین با همه این گفته بازار باید در همان محدوده ای که بازگشت، روند نزولی خود را پایان می داد و حرکت رو به بالا را آغاز می کرد. البته به این معنی نیست که روند کامل برگشته و دیگر روند نزولی ادامه پیدا نمی‌کند. شاید آنچه در هفته های گذشته رخ داده است، یک اصلاح در روند نزولی باشد. هنوز مطمئن نیستیم که چطور این حرکت ادامه پیدا می ‌کند. ولی به نظر می‌ رسد فعلا می ‌تواند تا محدوده ۱ میلیون و ۴۰۰ تا ۱ میلیون و ۵۰۰ این حرکت افزایشی ادامه داشته باشد.

  • تحلیل بنیادی صنایع چوب خزر کاسپین

    تحلیل بنیادی صنایع چوب خزر کاسپین

    شرکت صنایع چوب خزر کاسپین در سال ۱۳۶۹ با نام صنایع چوب خزر تاسیس شد اما در سال ۱۳۸۵ نام خود را به صنایع چوب خزر کاسپین تغییر داد و در سال ۱۳۸۷ به سهامی عام تبدیل شد و سرانجام در سال 1400 شرکتبا نماد چخزر در فرابورس درج شد.

  • تحلیل بنیادی پتروشیمی آریا ساسول

    تحلیل بنیادی پتروشیمی آریا ساسول

    در راســـتای سیاســـت‌های اقتصـــادی برنامـــه ســـوم و بـــا توجـــه بـــه اظهـــار علاقه شـــرکت SASOL از کشـــور آفریقـــای جنوبـــی، بـــه منظـــور مشـــارکت در ســـرمایه‌گذاری در پروژه‌هـــای طـــرح الفیـــن نهـــم، در تاریـــخ ۱۹ فروردیـــن ۱۳۸۱(آوریـــل ۲۰۰۲ )تفاهمنامـــه‌های بیـــن شـــرکت ملـــی صنایـــع پتروشـــیمی و شـــرکت ساســـول آفریقـــای جنوبـــی شـــعبه آ لمـــان، بـــه امضـــاء رســـید و بـــر مبنـــای آن واحـــد الفیـــن و نیـــز دو واحـــد پلی‌اتیلـــن ســـبک و پلی‌اتیلـــن متوســـط و ســـنگین، از شـــرکت پتروشـــیمی پـــارس منفـــک و بـــه عنـــوان یـــک مجتمـــع مســـتقل، بـــرای اجـــراء بـــه شـــرکت تـــازه تأســـیس آریاساســـول واگـــذار شـــد، بـــا ایـــن هـــدف کـــه شـــرکت بتوانـــد عنـــوان بهتریـــن و برتریـــن تولیدکننـــده پلیمـــر در ســـطح منطقـــه و خاورمیانـــه را کســـب کنـــد.

  • احداث "پتروشیمی پادجم" در آینده‌ای نزدیک

    احداث "پتروشیمی پادجم" در آینده‌ای نزدیک

    شرکت پتروشیمی جم یکی از بزگترین تولیدکنندگان الفین جهان و محصولات پلیمری در ایران به شمار می‌رود. این شرکت با توجه به تنوع دریافت خوراک و تولیدات مختلف الفینی در منطقه پارس جنوبی دارای موقعیتی ویژه نسبت به سایر مجتمع‌های منطقه می‌باشد.

  • سود ۵.۴۴۸ ریالی کزغال در ۱۴۰۰

    تحلیل بنیادی

    سود ۵.۴۴۸ ریالی کزغال در ۱۴۰۰

    شرکت زغال سنگ پرورده طبس دارای ظرفیت اسمی سالانه استخراج ۱.۵ میلیون تن زغال سنگ خام وتولید ۷۵۰ هزار تن کنسانتره زغال سنگ است. ذوب‌آهن اصفهان مشتری اصلی این شرکت محسوب می‌شود. به دلیل متفاوت نبودن نرخ‌های داخلی و خارجی شرکت نیازی به صادرات ندارد مگر اینکه نیاز به تامین ارز برای تعمیرات یا واردات تجهیزات داشته‌باشد.

  • دو طرح توسعه "شبندر" با پیشرفت ۵۰ درصدی و بهره‌برداری در ۱۴۰۰

    تحلیل بنیادی

    دو طرح توسعه "شبندر" با پیشرفت ۵۰ درصدی و بهره‌برداری در ۱۴۰۰

    شرکت پالایش نفت بندر عباس، از لحاظ ظرفیت در رده چهارم پالایشگاه‌های ابران قرار گرفته و تنها شرکتی است که قادر به پالایش نفت خام سنگین است. شرکت در نظر دارد وزن محصولات تولیدی با کرک اسپرد پایین تر را از سبد محصولات تولیدی خود کم‌تر و محصولات با ارزش افزوده را افزایش دهد.

  • افزایش ظرفیت تولید "فخوز" از ۳.۸ به ۵.۲ تن در سال

    تحلیل بنیادی؛

    افزایش ظرفیت تولید "فخوز" از ۳.۸ به ۵.۲ تن در سال

    این شرکت بزرگترین عرضه کننده شمش فولاد خام، دومین قطب تولید فولاد خام در کشور و همچنین اولین مجتمع تولید آهن و فولاد کشور به روش احیا مستقیم و کوره قوس الکتریکی است. فولاد خوزستان در طرح توسعه خود چهار فاز را در نظر گرفته که در پایان فاز چهارم توسعه، ظرفیت تولید این شرکت به ۵.۲ تن در سال خواهد رسید.

  • پیش‌بینی سود دفارا در سال ۹۹ و ۱۴۰۰

    تحلیل بنیادی؛

    پیش‌بینی سود دفارا در سال ۹۹ و ۱۴۰۰

    افزایش نرخ های فروش در سه سناریو در نظر گرفته شده اند که سناریو منطقی برای سال ۹۹ و ۱۴۰۰، متناسب با افزایش نرخ های مصرف مواد اولیه و سایر اقلام بهای تمام شده و حفظ حاشیه سود می باشند. و سناریو کف در حالتی است که اجازه رشد نرخ فروش برای حفظ حاشیه سود داده نشود و سناریو سقف در حالتی است که نرخ های فروش روند صعودی خود را ادامه دهند و حاشیه سود نسبت به دوره های قبل جهش خواهد داشت. دو سناریو دیگر که می تواند وجود داشته باشد این است که تخصیص دلار ۴۲۰۰ همچنان باقی بماند (سناریو ضعیف) و یا به طور کلی دلار دولتی حذف گردد و مبنا دلار نیما باشد. در جدول سناریو ها حاشیه سودهای متناسب با مفروضات برای سال ۱۴۰۰ آورده شده است.

  • پیش‌بینی سود خاهن در سال ۹۹ و ۱۴۰۰

    تحلیل بنیادی

    پیش‌بینی سود خاهن در سال ۹۹ و ۱۴۰۰

    میزان فروش شرکت آهنگری تراکتور سازی ایران با نماد خاهن در سال ۹۸ نسبت به سالهای قبل دچار افت شده است، ولی روند فروش این شرکت در نیمه ابتدایی سال ۹۹ کاملا تغییر کرده است. روند فروش مطلوب و رو به رشد بوده است. پیش بینی می شود در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ با توجه به وضعیت کلی شرکت و قراردادهای افشا شده، وضعیت فروش دچار تغییرات مثبت شود. این شرکت در سال ۹۸ توانست به ازای هر سهم ۱۸۶ ریال سود محقق کند، با توجه به مفروضات تحلیل، سود شرکت برای سال های ۹۹ و ۱۴۰۰ به ترتیب ۱۳۷۹ و ۱۹۳۷ ریال برآورد میشود.

  • طرح توسعه نماد کخاک

    تحلیل بنیادی

    طرح توسعه نماد کخاک

    ظرفیت اسمی کائولن فرآوری شده و درجه بندی شده شرکت صنایع خاک چینی ایران با نماد کخاک به ترتیب ۱۱۵ و ۱۵۰ هزار تن می باشد ولی تولید واقعی ۱۹۷ و ۲۹۲ هزار تن بوده است، یعنی بیشتر از ظرفیت اسمی. در این طرح شرکت برنامه تولید سه محصول جدید پنل و بلوک گازی و ملات خشک دارد. با فرض بهره برداری ۸۰ درصدی از این طرح در سال ۱۴۰۰می تواند سود تقریبی ۱۱۰۰ تومان به ازای هر سهم برسد.

  • پیش‌بینی سود فولاژ در سال ۹۹ و ۱۴۰۰

    تحلیل بنیادی

    پیش‌بینی سود فولاژ در سال ۹۹ و ۱۴۰۰

    شرکت فولاد آلیاژی ایران با نماد فولاژ طرح احداث خط تولید پروژه یزد ۱ به منظور افزایش ۶۵۰ هزار تنی در ظرفیت واحد فولاد سازی را در دست اجرا دارد. این شرکت در سال ۹۸ توانست به ازای هر سهم ۱۲۴۰ ریال سود محقق کند، با توجه به مفروضات تحلیل، سود شرکت برای سال های ۹۹ و ۱۴۰۰ به ترتیب ۲۵۴۹ و ۲۸۷۶ ریال برآورد میشود.

  • پیش‌بینی سود بموتو در سال ۹۹ و ۱۴۰۰

    تحلیل بنیادی

    پیش‌بینی سود بموتو در سال ۹۹ و ۱۴۰۰

    شرکت در راستای افزایش سود دهی، برنامه توسعه کارخانه تولید محصولات فوق سنگین و ضد انفجار را در دستور کار دارد. طبق برآوردهای شرکت به نظر هیچ یک از این دو طرح در سال جاری به پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصد نمیرسند. آخرین افزایش سرمایه شرکت مربوط به سال ۱۳۹۲ می باشد و با توجه به اینکه شرکت ۳۵۳ میلیارد سود انباشته دارد و از وضعیت مطلوبی برخوردار است امکان افزایش سرمایه ۵۱۹٪ از این محل را دارا می باشد.

  • افزایش سرمایه ۱۱۵۰ میلیارد تومانی شبهرن

    تحلیل بنیادی

    افزایش سرمایه ۱۱۵۰ میلیارد تومانی شبهرن

    طبق آخرین گزارش ها شرکت سود انباشته ای بالغ بر ۹۶۰ میلیارد تومان دارد و امکان افزایش سرمایه ازین محل را دارا می باشد. طبق سیاست های بنیاد مستضعفان مبنی بر افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها شرکت های زیرمجموعه خود امکان افزایش سرمایه از این محل نیز وجود دارد. سرمایه فعلی شرکت نفت بهران۲۶۰ میلیارد تومان می باشد و پیشنهاد افزایش سرمایه به ۱۱۵۰ میلیارد تومان توسط هیات مدیره به منظور اصلاح ساختارهای مالی داده شده است.