نحوه خرید شمش طلا در بازار گواهی سپرده کالایی

به منظور ثبت سفارش و نیز انجام معامله شمش طلا در قالب گواهی سپرده کالایی، لازم است مشتریان و معامله گران مراحل زیر را طی کنند.

به گزارش بیداربورس به نقل از کالاخبر، به منظور ثبت سفارش و نیز انجام معامله شمش طلا در قالب گواهی سپرده کالایی، لازم است مشتریان و معامله گران مراحل زیر را طی کنند.

با توجه به اینکه خرید شمش طلا در قالب گواهی سپرده کالایی به صورت نقدی در سامانه معاملات ابزارهای نوین مالی انجام می شود، مهلت تسویه آن همزمان با انجام معامله (T+۰) است. به عبارتی هر فرد به میزان تقاضا برای خرید شمش طلا بایستی وجه مورد نیاز جهت ثبت سفارش را در دفتر دارایی خود واریز کرده باشد.

مشتری دارای کد بازار مالی و یا کد بازار فیزیکی بورس کالای ایران برای انجام معامله گواهی سپرده شمش طلا بایستی پیش از ثبت سفارش وجه موردنیاز را به حساب بانکی شرکت کارگزاری منتخب خود واریز کرده کارگزار نیز این وجه را به حساب های معرفی شده از سوی بورس کالا واریز می کند.

پس از شارژ دفتر دارایی مشتری، کارگزار به میزان درخواست مشتری اقدام به ثبت سفارش خرید گواهی سپرده شمش در سامانه معاملات و در دامنه نوسان مجاز می نماید. این معاملات با یک دوره پیش گشایش از ساعت ۱۰ تا ۱۰:۳۰ آغاز شده و پس از اتمام دوره پیش گشایش به شیوه حراج تک قیمتی، معاملات از ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۷ به صورت حراج پیوسته پیگیری خواهد شد.

روزهای معاملاتی گواهی سپرده شمش طلا از روز شنبه تا پنجشنبه بوده و پس از ثبت سفارش مشتریان توسط کارگزاران، در صورت تطبیق سفارش خریداران با سفارش فروشندگان، معاملات در جلسه معاملاتی انجام شده و مالکیت گواهی سپرده شمش طلا به نام خریدار منتقل شده و وجه معامله نیز به حساب فروشنده منتقل می گردد.

این معاملات از پرداخت مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده معاف است و هر فرد در مجموع امکان خرید ۵۰۰ هزار گواهی سپرده شمش طلا معادل ۵۰ کیلوگرم از این کالا را دارد و کارمزد خرید یا فروش گواهی سپرده شمش طلا با ضریب ۰.۰۰۲۴ در نظر گرفته شده است.

مالک گواهی سپرده شمش طلا می تواند یک روز پس از انجام معامله، از طریق کارگزار خود درخواست تحویل شمش خریداری شده را ارایه نماید و یا کالای تحت مالکیت خود را در بازار گواهی سپرده کالایی به سایر بازیگران بازار بفروشد و از بازدهی آن کسب انتفاع کند.

در صورت فروش گواهی سپرده شمش طلا توسط دارنده اوراق هزینه انبارداری از زمان صدور و یا انتقال مالکیت آن به نام وی، از وجه معامله کسر و به انباردار پرداخت می شود. در صورت تقاضای فرد برای تحویل شمش تحت مالکیت وی نیز این هزینه از دفتر دارایی وی کسر شده و پس از آن امکان خروج نهایی کالا از انبار فراهم می گردد.

چنانچه مشتری قصد برداشت وجه از دفتر دارایی خود را داشته باشد، باید درخواست خود را به کارگزار ارایه نماید و در انتهای هر جلسه معاملاتی بورس درخواست های برگشت وجه را بررسی کرده و پس از تایید، کارگزار می تواند وجه موردنظر را به حساب بانکی مشتری انتقال دهد.

کد خبر 33170

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =